Arriben els dies més gèlids del que portem d’hivern a Catalunya

Si durant els últims dies les temperatures han estat fredes o molt fredes a Catalunya, aquestes encara han de baixar més les pròximes jornades.

Les glaçades arribaran fins a la primera línia de la costa a molts punts. De precipitacions els pròxims dies n’esperem poques i molt localitzades, però allà on arribin a caure, seran en forma de neu a cotes molt i molt baixes.

El temps per dimarts 5 de gener

Aquest dimarts 5 de gener esperem una jornada força estable a la major part de Catalunya, tot i que no a tot arreu.

Durant el matí tindrem boires abundants a les comarques interiors (Pla de Lleida, Altiplà Central, Vall de l’Ebre), en molts casos boires gebradores força persistents.

Al Pirineu esperem un matí ennuvolat, més tapat a la cara nord amb una nevada que aniria caient de forma feble.

També intervals de núvols cap al litoral central i comarques de Girona, més sol a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Durant la tarda creixeran nuvolades cap a les comarques de Barcelona i Girona que poden deixar escapar alguns xàfecs entre el Ripollès, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, l’Alt Empordà. Cota de neu al voltant dels 200 o 300 metres, localment per sota.

Al llarg de la tarda i el vespre aquests xàfecs puntualment, i de forma molt local, podrien arribar a la costa central, sobretot Maresme i la Selva amb una cota de neu molt baixa, fins i tot no descartem xàfecs de neu rodona o calabruix a la mateixa línia de la costa.

Més sol a Lleida i Tarragona durant la tarda, amb vent moderat especialment a les Terres de l’Ebre.

Ambient molt fred durant tota la jornada.

Nit i dia de Reis amb ambient molt fred a Catalunya

La nit de Reis i el mateix dia de Reis seran especialment freds a tot Catalunya.

Com es pot veure al mapa previst de temperatures per les 7 hores del dia 6 de gener, gran part de Catalunya es trobarà amb temperatures sota zero, o àmpliament sota zero a les comarques interiors.

Temperatures previstes pel pròxim 6 de gener a les 07 hores. Font: Meteocat

Posteriorment a aquest episodi de molt baixes temperatures, pels dies 7, 8 i 9 de gener podríem rebre un temporal de pluja i neu força important. Encara està per veure fins a on baixaria la cota de neu en el moment de l’arribada de la pertorbació.