Arriba l’anticicló amb temps més estable i nits més fredes

La Borrasca Filomena anirà allunyant-se de Catalunya aquesta pròxima nit i matinada i l’anticicló guanyarà posició durant la jornada de demà dilluns.

Ens esperen uns dies més estables però amb unes matinades especialment fredes. Atenció a primeres hores de dimarts perquè les glaçades seran molt importants a les comarques interiors i arribaran també a la primera línia de la costa.

El temps per dilluns 11 de gener

Demà dilluns esperem ja una clara millora del temps, tot i que durant les primeres hores del matí els núvols encara serien abundants en un bon grapat de comarques del litoral.

Matí per tant variable a les comarques del litoral i prelitoral en general. De fet durant la matinada encara pot ploure cap al litoral i prelitoral de Tarragona, amb una cota de neu al voltant dels 400 metres.

Durant el matí els núvols s’aniran trencant ràpidament i ja no esperem precipitacions en cap comarca. Atenció a les boires, gebradores en molts casos cap al Pla de Lleida, la Noguera, Alt Anoia, la Segarra.

Tarda amb domini en conjunt del sol, tret d’alguns sectors de les comarques de Lleida on la boira li costarà de marxar en tot el dia.

Ambient més fred durant la nit. Màximes que es poden recuperar una mica, però a la que el sol marxi durant la tarda, la temperatura caurà en picat arreu del territori.