Arriba el pic de calor més important del que portem d’estiu

Les temperatures tocaran sostre aquest dimecres a Catalunya amb uns valors que a les comarques de Ponent superaran els 36 graus. A la costa continuarà la xafogor intensa dels últims dies.

El temps per dimecres 1 de juliol

Aquest dimecres, primer dia de juliol, començarà amb un cel enterbolit per bandes de núvols alts i mitjans al centre i nord de Catalunya.

Al litoral sud i també cap a la costa de Girona poden aparèixer alguns bancs de núvols baixos a primeres hores del dia.

Durant el matí i el migdia en principi el sol serà el clar dominador del temps a gran part de Catalunya.

Durant la tarda les nuvolades creixeran tant al Pirineu, com al Prepirineu i cap a les muntanyes del sud de Catalunya.

Esperem algun ruixat cap a l’Alt Pirineu, Vall d’Aran o nord de la Cerdanya i el Ripollès, poca costa en conjunt. No és descartable també algun xàfec cap al Massís del Port.

Temperatures que tocaran sostre aquest dimecres. Valors especialment alts al Pla de Lleida superant els 36 o 37 graus, també cap a la Vall de l’Ebre o interior de Girona. Valors entre els 30 i 34 graus al Prelitoral i entre els 26 i 30 al litoral, amb xafogor marcada un dia més.

Nit de mal dormir un dia més, valors mínims entre els 21 i 24 graus al litoral i fregant els 20 graus també a moltes comarques interiors.

Al nostre sistema d’avisos hem activat el primer avís per altes temperatures d’aquest estiu en algunes comarques. Si vols rebre aquests avisos al teu telèfon mòbil, mitjançant l’aplicació Whatsapp, entra aquí.