Arriba el canvi de temps que ens portarà una sensació de tardor a les acaballes d’agost

Fa uns dies que des d’aquest web anem anunciant un destacable canvi de temps per aquest cap de setmana. Ens trobem ja a poques hores perquè ens arribi aquest canvi que doblegarà, encara que sigui per uns dies, la sensació d’estiu a Catalunya.

El temps per divendres 28 d’agost

Previsió per divendres 28 d’agost. Font: PereMeteo

Durant el matí de divendres esperem alguns núvols baixos cap al litoral sud. També cel tapat cap a la Vall d’Aran i l’Alt Pirineu, en aquest sector ja poden descarregar alguns xàfecs durant el matí.

Més sol, amb intervals de núvols alts, a la resta del territori.

A partir del migdia les nuvolades començaran a guanyar terreny al Pirineu i Prepirineu. Tarda i vespre amb ruixats, localment intensos i amb tempestes, cap al Pirineu i baixant de cara al vespre al Prepirineu i Catalunya Central. No és descartable alguna tempesta forta a la Catalunya Central, amb calamarsa o pedra.

De cara a la nit els ruixats s’estendran també a les comarques del prelitoral central, arribant al litoral ja de matinada. Menys probabilitat de pluja a la costa nord de Barcelona i comarques litorals de Girona.

Les temperatures baixaran notablement, ho faran de moment i especialment a les comarques del Pirineu i de l’interior, es notarà menys a la costa.

Fortes tempestes la matinada de dissabte

Sembla que el plat fort d’aquest canvi de temps arribarà la matinada de dissabte.

La majoria de models insisteixen en l’entrada de vents de nord als dos extrems de Catalunya, provocant una zona de convergència d’aquests al voltant del litoral sud, concretament entre el Camp de Tarragona i el Penedès.

Pluja prevista per dissabte 29 d’agost a les 02.00 hores. Model AROME. Ens mostra probabilitat d’aiguats a la costa de Tarragona i Penedès.

Serà en aquest sector on la nit de divendres, però especialment la matinada de dissabte, es poden produir algunes tempestes importants, amb aiguats o fortes ventades.

Aquests ruixats es podrien desplaçar durant la matinada resseguint el litoral i afectant també les comarques veïnes del Garraf, l’Alt Penedès, el Baix Llobregat o fins i tot el Barcelonès.