Activats avisos per calor intensa a Catalunya

Ens trobem a les portes d’una important irrupció d’aire càlid des del nord d’Àfrica que començarem a notar especialment a partir de dimecres.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els primers avisos de perill per calor per aquest dimecres i dijous.

Temperatures de fins a 42 graus

Les temperatures s’aniran enfilant de forma notable durant les pròximes jornades a Catalunya. La calor s’allargarà des del pròxim dimecres fins a pràcticament el dilluns vinent, per tant podríem estar davant de la primera onada de calor a Catalunya d’aquest estiu.

El punt àlgid d’aquesta calorada es podria assolir entre divendres i diumenge amb unes temperatures que superaran els 40 graus a molts punts de l’interior de Catalunya i fins i tot arribant als 42 o 44 graus al Pla de Lleida.

La calor també serà molt intensa durant les nits, amb mínimes que en molts casos no baixarien dels 24 o 25 graus.

Avisos per calor per dimecres i dijous

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avui els primers avisos de perill de calor tant per dimecres com per dijous.

Dimecres, com podeu veure al mapa, aquests avisos per temperatures extremes queden reduïts a les comarques del Pla de Lleida.

Dijous en canvi, l’avís per calor afectaria gran part de les comarques de l’interior de Catalunya, també incloses les comarques del Pirineu.

A totes aquestes comarques les temperatures seran especialment elevades durant les hores centrals del dia, però atenció també a les temperatures mínimes, d’entre 20 i 25 graus, a bona part de la depressió central i del litoral.