Activats avisos per acumulació de neu i fort vent a Catalunya

Ahir publicàvem a la web una previsió especial per l’arribada d’una nova entrada de vents de component nord que tornaran a complicar el temps aquesta segons meitat de setmana, la podeu llegir aquí.

Demà dijous tindrem un primer tast de nevades importants al Pirineu, fort vent i un ambient que serà en conjunt una mica més fred arreu del territori.

De cara a dissabte i diumenge, repetirem jornades amb nevades intenses al Pirineu i fort vent a la resta que faran augmentar notablement de la sensació de fred.

Aquests primers dies de l’hivern meteorològic vindran marcats, per tant, per un temps inestable i el Servei Meteorològic de Catalunya ja ha emès avisos tant per acumulacions de neu, fort vent com per també estat de la mar.

Acumulacions de més de 30 centímetres de neu al Pirineu

Demà dijous la nevada anirà clarament a més al Pirineu on es poden tornar a acumular més de 30 centímetres per sobre dels 2.000 metres, especialment a la cara nord.

La cota de neu baixarà durant la matinada fins als 1.100 metres i durant la tarda acabaria nevant a pràcticament qualsevol cota del Pirineu.

Fort vent de component nord

Un altre fenomen destacable durant les pròximes jornades serà el fort vent.

Demà dijous el vent bufarà amb forta intensitat a la serralada pirinenca i també cap a l’Empordà.

Serà en aquests sectors on es troba un avís de perill per fortes ratxes de vent que poden superar els 25 m/s (90 km/h).

Atenció perquè als cims del Pirineu es pot superar de forma notable aquest llindar d’avís.

Cap a les comarques del sud, especialment sector sud del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre també bufarà amb certa intensitat el vent de mestral.

Més neu a finals de setmana

L’aixeta de les nevades no es tanca amb l’episodi de demà dijous i és que de cara a dissabte i especialment diumenge tindrem un nou episodi de nevades que fins i tot podrien ser encara més intenses.

Atenció especialment a diumenge, ja que els models meteorològics aposten a una nevada general a pràcticament qualsevol cota del Pirineu amb acumulacions molt importants cap als cims més alts.

A continuació podeu veure un mapa de la nevada prevista per diumenge segons el model ICON.