Abril acabarà estable abans de la calorada del cap de setmana

Durant la segona meitat d’aquesta setmana no esperem gaires complicacions en el temps a Catalunya. De cara al cap de setmana esperem una notable pujada de temperatures que es farà més evident amb una important calorada entre diumenge i dilluns de la setmana vinent.

El temps per dimecres 29 d’abril

Dimecres esperem un dia amb poques complicacions en el temps. Durant el matí tindrem un cel serè a bona part del territori. Només destacar alguns núvols baixos que apareixeran al litoral nord de Barcelona i també punts de la costa Brava. No descartem també alguna boira local cap a les fondalades de l’Altiplà Central o Plana de Vic a primeres hores del dia.

Durant la tarda apareixeran moltes bandes de núvols alts i mitjans que avançaran de nord a sud, deixant un cel mig enterbolit a moltes comarques, especialment de l’extrem nord.

Cap a la Vall d’Aran els núvols seran més abundants durant la tarda i el vespre. De cara a última hora de la tarda o ja entrada la nit, no és impossible algun plugim en aquest sector.

Temperatures lleugerament més altes. Vent de l’oest i sud-oest bufant moderat durant la tarda al centre i sud de Catalunya.

El temps per dijous 30 d’abril

Dijous tindrem un dia dominat pels núvols alts i mitjans. Seran presents durant bona part del dia i a bona part del territori. Cel per tant mig ennuvolat arreu. Tot i aquests núvols, no esperem precipitacions a cap punt del territori català.

Les temperatures es mantindran sense canvis o pujaran lleugerament cap al sector litoral gràcies al vent de ponent que bufarà moderat durant bona part del dia.

El temps per divendres 1 de maig

El mes de maig començarà amb el pas d’una petita cua de front que passarà lliscant el Pirineu. Matí amb sol a bona part de Catalunya. Durant la tarda els núvols guanyaran terreny, especialment a les comarques del Pirineu. En aquest sector durant el vespre no es descarten alguns ruixats febles, poca cosa.

El vent de ponent perdrà intensitat i les temperatures pujaran una mica més, amb valors de 23 a 25 graus de màxima a moltes comarques.