A les portes d’una nevada força extensa a Catalunya

Si avui dijous la neu s’ha concentrat especialment a les Terres de l’Ebre i l’interior de Tarragona, on localment s’ha vist nevar per sota dels 200 metres, de cara a demà divendres a la nit i especialment dissabte la nevada guanyarà terreny i afectarà bona part de Catalunya.

El temps per divendres 8 de gener

Divendres tindrem una jornada d’impàs.

La borrasca Filomena es troba encara lluny de Catalunya i el seu radi d’acció per tant no ens afectarà en primera instància.

Esperem un matí amb núvols abundants a les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Més clarianes cap al centre i nord de Catalunya durant les primeres hores del matí.

Ràpidament durant la tarda els núvols guanyaran protagonisme de sud a nord, deixant un cel totalment ennuvolat arreu.

Durant la tarda i el vespre, esperem precipitacions cap a les Terres de l’Ebre, en forma de neu al voltant dels 200 metres, en alguns casos fins i tot per sota.

Ja entrada la nit les precipitacions també arribaran al Camp de Tarragona i sectors del Pla de Lleida, cota general de 200 metres.

Ambient molt fred un dia més arreu del territori.

El temps per dissabte 9 de gener

Durant la matinada de dissabte les precipitacions s’estendran per bona part del sud i centre de Catalunya, febles en conjunt. Seran moderades cap a l’interior de Tarragona i les comarques de Lleida. La cota continuarà en aquests 200 metres tot i que localment es pot veure nevar més avall.

S’acumularan entre 2 i 5 centímetres de neu per sobre dels 300 o 400 metres, per sota difícilment la neu acabi agafant gruix.

Al llarg del matí i migdia la cota començarà a pujar ràpidament cap al litoral i prelitoral central per sobre dels 500 o 600 metres. La cota quedaria més baixa a l’interior, especialment a la Vall de l’Ebre, el Pla de Lleida o l’Altiplà Central.

Durant la tarda plourà a punts del litoral i continuarà la nevada feble a les comarques interiors, també arribant a l’interior de Barcelona i Girona.

Les acumulacions de neu més importants per sobre dels 600 o 800 metres, al prelitoral, on es poden acumular més de 10 o 15 centímetres de neu.