A les portes del primer episodi de calor important de l’estiu

Acabarem la setmana amb unes temperatures de ple estiu, tot i que encara pujaran una mica més a principis de la setmana vinent.

Ens plantarem en el primer episodi important de calor d’aquest estiu a Catalunya que ens portarà a valors pròxims als 39 o 40 graus als indrets més càlids del nostre territori.

Calor intensa entre diumenge i dimarts

El més destacable d’aquest episodi de calor, que viurem entre demà diumenge i dimarts, serà que un any més torna a arribar quan encara no hem arribat ni al solstici d’estiu.

Entre diumenge i dilluns, a 850 hPa (1.500 metres d’altitud), arribarem a temperatures entre 5 i 8 graus superiors a les habituals per aquesta època de l’any a Catalunya. Estaríem parlant de valors d’entre 20 i 23 graus a 1.500 metres aproximadament.

Aquestes temperatures en alçada es traduiran en valors molt elevats en superfície.

Dilluns tindrem el pic de calor d’aquest episodi. Les temperatures màximes podrien arribar a valors de fins a 39 graus al Pla de Lleida. També en altres punts especialment càlids del nostre territori, com el Pla de Bages, es podrien superar els 35 o 36 graus amb facilitat.

Al mapa següent, podeu veure la previsió de temperatures per dilluns 14 de juny segons el model ICON, que ens mostra aquests valors que anteriorment he esmentat.

Per sort, sembla que aquest primer episodi especialment càlid de l’estiu no s’allargarà i a partir de dimecres les temperatures tornarien a tirar cap avall, deixant lluny aquests valors més extrems de calor.