PereMeteo

Definició. Que són els Cirrus?

Els Cirrus són un dels núvols més fàcils de distingir al cel. Són uns núvols de tipus alt, és a dir, que apareixen a les capes més altes de l’atmosfera, en concret entre els 7 i 12 quilòmetres d’altitud sobre la superfície terrestre.

En presentar-se a gran altitud on les temperatures es troben al voltant dels -40 a -60 graus, aquests núvols estan formats per multitud de cristalls de gel. Aquests cristalls de gel es disposen de forma força dispersa fet que permet a la llum del sol travessar el núvol amb fácilitat.

La seva forma és molt característica, formant filaments blancs i delicats que poden aparèixer en colors ataronjats durant les postes i sortides de sol.

cirrus

Que ens indiquen?

Si aquest núvol aparèixer al cel de forma dispersa n’indica bon temps però si ho fa formant bandes de núvols més o menys organitzades, ens indica l’aproximació d’un sistema frontal que molt probablement ens porti un canvi de temps en unes hores.

L’origen del seu nom

El mot Cirrus és una paraula llatina que significa literalment rínxol o ploma i fa referència a la textura fibrosa tan característica d’aquest tipus de núvol.

Més informació:

Desplaça cap amunt