Primavera càlida i plujosa a Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya va publicar ahir el resum de dades d’aquesta primavera meteorològica a Catalunya. El resum correspon als mesos de març, abril i juny.

Aquest període de temps ha estat càlida arreu del territori i en alguns racons ha estat també molt plujós. En fem un repàs en aquesta entrada.

Una primavera càlida arreu de Catalunya

La primavera ha estat especialment càlida a Catalunya. Les temperatures han estat per sobre de la mitjana climàtica arreu del territori com es pot veure al mapa adjunt a continuació.

primavera càlida a Catalunya

Les anomalies més importants les trobem cap a punts del Pirineu, especialment a la Vall d’Aran, però també a molts sectors interiors.

Especialment càlid va ser el mes de maig, amb un episodi de calor força destacable entre els dies 19 i 23, amb temperatures que es van disparar per sobre dels 30 graus a molts sectors de Catalunya.

Una primavera plujosa

La primavera ha estat plujosa a molts sectors de Catalunya, això sí, amb petites excepcions.

Els sectors de Catalunya on les precipitacions han estat força per sobre de la mitjana han estat el litoral central i nord, i també les Terres de l’Ebre, especialment el sector del massís del Port.

Cal remarcar que l’estació meteorològica del massís del Port ha recollit durant la primavera 954,0 mm, des d’inicis d’any la precipitació acumulada ja arriba als 1.275,5 mm.

Als mapes següents podeu veure, per una banda la pluja total acumulada durant la primavera a Catalunya, i per altra banda al segon mapa, l’anomalia respecte a la mitjana climàtica.

pluja primavera catalunya
pluja primavera a catalunya