Pedregada rècord a Argentina de fins a 23 centímetres

El passat 6 d’abril de 2020 es va publicar un estudi sobre una important tempesta que va afectar el 8 de febrer de 2018 la ciutat de Villa Carlos Paz, a Argentina. L’estudi afirma que en aquella tempesta, una important pedregada va deixar pedra de fins a 23 centímetres de grandària, el que suposaria la pedra més gran registrada fins al moment.

Rècord a nivell mundial

Segons l’estudi de la tempesta publicat pel Departament de Meteorologia i Ciencies Atmosferiques de la Universitat Estatal de Pensilvania, als Estats Units, la tempesta va deixar pedres d’entre 18,7 i 23,6 centimetres d’ampla.

El rècord anterior de pedra a escala mundial era de 20,32 centímetres d’ampla, registrat en un sector proper a Vivian, Dakota del Sur, Estats Units.

Les pedregades d’aquestes dimensions es formen en grans Cumulonimbus on es creen grans corrents ascendents i descendents al seu interior.

Les partícules de gel es van unint entre elles fins a pesar tant que per gravetat acaben caient a terra formant aquestes pedres gegantines.

Les pedregades d’aquestes dimensions no només són un perill per l’agricultura, un sector especialment afectat per aquestes tempestes, sinó que són capaces de destrossar mobiliari urbà, vehicles o ferir a persones de gravetat.