La península en alerta per l’arribada de la borrasca Bárbara

Ahir comentàvem a la previsió el temporal de pluja que rebrà bona part de l’oest de la península Ibèrica, amb pluges que poden ser molt notables al nord de Portugal.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) adverteix en un comunicat la profundització d’un centre de baixes pressions a l’oest de la península de cara a dimarts, una borrasca que ja se l’ha anomenat amb el nom de Bárbara.

Segona gran borrasca d’aquesta tardor

Des de fa quatre anys diferents organismes de diferents països del sud-oest d’Europa, identifiquen amb noms les borrasques que en un principi puguin causar més alteracions a la vida de les persones.

Normalment són nomenades per alguns dels organismes meteorològics oficials, aquelles baixes que tinguin un procés de profundització més ràpid, o aquelles que generin un nombre d’avisos per fenòmens extrems destacables.

Nom de les borrasques previstes per aquesta temporada 2020-2021

Aquest serà el cas de la borrasca Bárbara, que sembla que es profunditzarà ràpidament durant la jornada de dimarts creuant el nord-oest de la península Ibèrica, provocant precipitacions abundants i fortes ratxes de vent que han posat en alerta moltes regions de la península Ibèrica.

Aquesta és la segona gran borrasca amb nom, en aquest cas ha estat nomenada per l’AEMET. La primera, l’Àlex, va ser nomenada pel servei meteorològic de França, Méteo France.

Bárbara, una borrasca amb característiques subtropicals

La borrasca Bárbara vindrà acompanyada d’una massa d’aire temperada i humida que provocarà intenses precipitacions a l’oest de la península Ibèrica.

A Catalunya els seus efectes ens podrien arribar de cara a dijous i divendres, tot i que dimecres ja es notarà amb un clar increment del vent a zones altes del Pirineu.

Sembla que entre dijous i divendres podrien tenir un petit episodi de pluja, amb registres no gaire abundants a Catalunya, excepte a punts del Pirineu de Lleida on es podrien acumular entre 20 i 25 mm de precipitació.

El més destacable serà una clara pujada de temperatures, ja que aquesta borrasca impulsarà vents del sud i sud-oest a tota la península Ibèrica provocant una clara recuperació de les temperatures.

En aquest enllaç podeu llegir el comunicat que ha penjat AEMET al seu web parlant sobre la borrasca Bárbara.