Els registres de pluja ja superen els 150 mm des de dissabte

L’episodi de pluja que vam iniciar dissabte es troba aquest dimarts en el seu punt màxim d’intensitat. La formació d’una petita baixa davant la costa catalana està injectant des del migdia d’avui dimarts una important massa de precipitació que rega bona part de Catalunya.

Registres de més de 150 mm des de dissabte.

Són nombroses les estacions meteorològiques de la xarxa d’estacions del Servei Meteorològic de Catalunya que ja han superat els 100 mm de pluja acumulada des de dissabte passat. Cal destacar el registre de 172 mm del Parc Natural del Garraf o els 159 mm de Vallirana.

L’abril més plujós a l’Observatori Fabra des de 1914.

L’Observatori Fabra de Barcelona està registrant ja el mes d’abril més plujós des de l’any 1914, així ho informa l’Alfons Puertas des del mateix observatori que ja supera els 200 mm de precipitació aquest mes d’abril.

Crescuda de rius i rieres

Les abundants precipitacions de les últimes hores han provocat el creixement de nombroses rieres i rius d’arreu de Catalunya i la situació pot empitjorar de forma clara les pròximes hores, ja que continuarà plovent amb intensitat a moltes comarques.

Riera de Sant Pere de Ribes (Garraf) – @meteo_garraf